Sint-Hubertusviering

27 oktober 2019

Sint-Hubertusviering

Waar: Tervuren
Wanneer: 27 oktober 2019
Start viering: 10.30u
Start zegening: omstreeks 12u


27 oktober, de laatste zondag van oktober, eert Tervuren naar jaarlijkse traditie Sint-Hubertus, de patroonheilige van de jacht en bij uitbreiding van alle ruiters, paarden- en dierenliefhebbers en van al wie zijn huisdier, klein of groot, wil laten zegenen. De mooie omgeving van de Sint-Hubertuskapel en het unieke herfstkader waarin deze viering zich afspeelt staat steeds weer borg voor een sfeervol evenement.

Naar aloude gewoonte start de dag met een plechtige mis om 10.30 uur in de Sint-Janskerk (Kerstraat Tervuren). De misviering wordt opgeluisterd door het Tervurens Sint-Ceciliakoor en de Koninklijke Antwerpse Jachthoornkring.

Na de viering begeven alle paarden, honden en andere huisdieren zich in processie (via de Leuvensesteenweg naar de Sint-Janskerk, langsheen de Kasteelstraat en door de Hoefijzerkazerne) richting Sint-Hubertuskapel waar rond 12u de zegening plaatsvindt. Honderden ruiters en dierenliefhebbers passeren langsheen de pui van de kapel en worden daar kwistig gezegend.

Gedurende heel de viering staan de scouts van Tervuren in voor de bedeling van de Sint-Hubertusbroodjes, beschermers tegen hondsdolheid.

Als afsluiter serveert de Koninklijke Antwerpse Jachthoornkring aan de kapel een impressionant jachthoornconcert.


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x